Megtelnek a hétvégére a magyar wellness-szállók - Eger, Hajdúszoboszló és Hévíz számíthat rohamra

Egy átlagos őszi hétvégéhez képest több mint 2,5-szeresére nő a belföldi vendégforgalom az október 23-ai hosszú hétvégén a Szallas.hu előrejelzése szerint. A 10 legnépszerűbb település közül 9 fürdőváros, a lista élén Eger, Hajdúszoboszló és Hévíz áll. Az Év szállása verseny keretében készített friss felmérésből az is kiderült, hogy a vendégek sorrendben a gyógyvíz áldásait, a masszázst és a szaunavilág adta örömöket keresik majd.

Töretlen a hosszú hétvégi kikapcsolódás népszerűsége a belföldi utazók körében: a Szallas.hu adatai szerint az október 23-ai ünnep nyújtotta háromnapos pihenőre egy átlagos hétvégéhez képest 170 százalékkal több foglalás érkezett. A legnagyobb rohamra Eger, Hajdúszoboszló és Hévíz számíthat, ahol a vendégek leginkább a szállodákat és panziókat töltik majd meg. „Az őszi, hűvösebb időjárás egyértelműen a wellness-szolgáltatásokat is nyújtó szállodáknak, illetve gyógyvizes településeknek kedvez. A most következő hosszú hétvégén átlagosan 41 414 forintot költenek a magyarok szállásra, ami megközelíti az átlagos nyári foglalási értéket” – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője.

Így wellnessezik a magyar
A hazai gyógyvíz erejének kihasználása után a magyarok körében a masszázs a legnépszerűbb szolgáltatás, amit a szaunázás követ. Az Év Szállása verseny keretében végzett felmérés szerint a masszázs jellegű szolgáltatásokat elsősorban a 36 év feletti vendégek keresik. A masszőrválasztásnál inkább a szakértelemre, semmint a nemre vagyunk érzékenyek: a férfiak és a nők többsége számára egyáltalán nem számít a masszőr neme. A szaunázás tekintetében is tudatos a magyar: minden második válaszadó ismeri a forróságban egyhuzamban eltölthető optimális időt (10-15 perc), és több mint kétharmaduk az ideális szauna hőmérséklettel (75-90°C) is tisztában van.
A szaunabeli viselet ugyanakkor már gyakran konfliktus forrása, hiszen ezt a szolgáltatást 100 vendégből 5 teljesen pucéran szereti igénybe venni. „Az egyébként Finnországban bevett szokást a magyar vendégek kétharmada nem veszi jó néven, így az sem ritka, hogy ezt szóvá teszik. A teljes pőreséget éppen az ilyen konfliktusok elkerülése végett a legtöbb hazai szálloda szabályzatban tiltja is a vendégeinek” – tette hozzá Szigetvári József.

Top 10 belföldi utazási célpont az október 23-ai hosszú hétvégén
1. Eger
2. Hajdúszoboszló
3. Hévíz
4. Budapest
5. Gyula
6. Sopron
7. Miskolctapolca
8. Siófok
9. Zalakaros
10. Sárvár

isite toplista    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   játékok

Kiadja: Eduwork.hu Kft.

játékok | tanfolyam | SEO | flappy bird játék