Széles sávú internetszolgáltatást biztosító hálózat és központi infrastruktúra-fejlesztés a tabi járásban

Magyarország kormánya az Európai Unió Digitális Menetrendje alapján célul tűzte ki, hogy 2018-ra minden magyar háztartásban elérhető legyen a minimum 30 Mbps sávszélességű internetkapcsolat.
A cél elérését segítendően a Széchenyi 2020 program keretében kiírásra került a GINOP-3.4.1-15 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat, melynek kedvezményezettje a tabi járás területére vonatkozóan a Vidanet Zrt.

A projekt megvalósítója, a Vidanet Kábeltelevíziós Szolgáltató Zrt., Magyarország egyik meghatározó távközlési szolgáltatója, napjainkban analóg, digitális televízió-, nagy sebességű internetszolgáltatást és kedvező árú telefonos megoldásokat kínál, és jelenleg több mint 78 000 kábeltelevízió-, 70 000 internet- és 25 000 telefon-előfizetőt szolgál ki. A Széchenyi 2020 program keretében elnyert 355,20 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével a tabi járásban helyi elérési hálózatot, illetve a szolgáltatásokat biztosító központi infrastruktúrát tud fejleszteni. Az érintett települések gerinchálózati csatlakoztatása a kiírás szerint a meglévő optikai hálózatok felhasználásával valósul meg, a községekben új optikai elérési hálózatok épülnek ki.
A fejlesztés a tabi járás 20 településén valósul meg: Andocs, Bábonymegyer, Bedegkér, Bonnya, Fiad, Kánya, Kapoly, Kára, Lulla, Miklósi, Nágocs, Sérsekszőlős, Somogyacsa, Somogydöröcske, Somogymeggyes, Szorosad, Tengőd, Torvaj, Törökkoppány, Zics.
A beruházás befejezési határideje 2018. december 31.

.
Projektazonosító: GINOP-3.4.1-15-2016-00125