A rendszergazda jobb, ha megtervezi a hálózatot

Gyakran megesik, hogy egy cég új helyszínt választ a tevékenységének folytatására. Ilyenkor nem biztos, hogy az új helyszín megfelel az üzletmenet kritériumainak maradéktalanul. Fontos, hogy a munkaállomások megfelelően össze legyenek kötve hálózatilag az újonnan létrehozandó szerver szobával. Ideális az olyan patchelés a végpontok szempontjából, amelyek egyrészről be vannak mérve, ezalatt főként a szakadások, érintkezési hibák ellenőrzése a cél, másrészt a hálózat vagyis az adatforgalom stabilitása és sebessége.

Ezen alap követelmények mellet fontos, hogy megfelelően legyen számozva a végpontok épp úgy, ahogy a szerver szobában is. Ezután a rendszergazda már könnyedén rá tudja kapcsolni a kliens gépeket a hálózatra egy hálózati elosztó vagyis switch segítségével, mely a szerverhez vagy szerverekhez van kötve. Érdemes a szerverről egy nagyobb adatcsomagot is letölteni valamint pingetni is, mely a hálózat minőségéről remek visszajelzés lehet. Ne féljünk terhelni a hálózatot és a kiszolgálót, de gondoskodjunk mindig a rendszerek megfelelő hűtéséről – meséli a rendszergazda. További segítségért forduljon hozzánk bizalommal a https://www.itanywhere.hu weboldalunkon.