Rádióbarátság: Folytatódik az Erdély FM és a radiocafé 98.6 együttműködése

A radiocafé 98.6 és az Erdély FM már a 2008-as esztendőben is együttműködött a Félsziget Fesztivál idején, most pedig még szorosabbra fűzik tavaly kötött barátságukat. A Budapesten és 60 km-es körzetében, valamint az interneten fogható radiocafé 98.6 és a marosvásárhelyi székhelyű, egyelőre kizárólag online hallgatható Erdély FM 2009. február 2-től kezdve műsorcserén alapuló együttműködést indít.

A radiocafé 98.6 hallgatói hétköznap délutánonként a Kétszersült című zenés, információs magazinműsor új, Barátfüle elnevezésű rovatában naponta különböző tematikában hallhatnak az Erdély FM riporterei által készített beszámolókat Erdélyről és a helyi életről. Így hétfőnként hírösszefoglalót kapnak az elmúlt hét fontosabb erdélyi eseményeiről, kedden bevezetjük őket az erdélyi gasztronómia világába, a szerda a zene napja lesz (kiderül, mennyire más, vagy éppen mennyire azonos az ottani zenei élet és ízlés), csütörtökön az erdélyi turizmussal ismerkedhetnek meg (megtudhatják, mi mindent érdemes megnézni, ha arrafelé járnak), pénteken pedig ajánlatokat kapnak az aktuális erdélyi szórakoztató és kulturális programokról.

Mindeközben a marosvásárhelyi rádió hallgatói megismerkedhetnek a radiocafé 98.6 kedves és tanulságos esti meséivel valamint a tudásmorzsa névre keresztelt rövid, hasznos és érdekes információkkal, továbbá a műsorcsere részeként az Erdély FM adásában is hallhatóak lesznek a radiocafé 98.6 Music Café című zenei magazinműsorai.

A két rádió az újabb együttműködéstől is azt reméli, hogy ezzel is erősítik az összetartozás érzését, a műsorcsere által létrejövő közös tartalmi elemek pedig jól szimbolizálják, hogy az Európai Unióban már Magyarország és Románia között sincsenek határok – az éterben sem.

A radiocafé 98.6 tulajdonosa, az econet.hu Nyrt. tulajdonában álló Est Media Group Kft. (EMG) ezen lépésével is következetesen folytatja azon tevékenységét, melynek eredményeként a Magyarországon már nagy népszerűségnek örvendő márkái egyre ismertebbé és kedveltebbé válnak a régióban is.

www.radiocafe.hu; www.erdelyfm.ro

Marosvásárhely - Budapest, 2009. január 29.

Bővebb információ:
Fiers Gábor, főszerkesztő - radiocafé 98.6: fiers.gabor@radiocafe.huKádár Tamás, ügyvezető igazgató – EMG: kadar.tamas@emgmedia.hu