Nem fizet a Generali biztosító az ügyfeleknek!

Bár a biztosítási piac továbbra is növekszik egyet senki ne feledjen el. A biztosítási szerződés egy álom vásárlása egy elképzelt biztonság érzése. Amikor azonban a biztosítónak fizetnie kell (kellene) egy káresemény kapcsán, akkor az minden lehetősget megragad arra, hogy ne fizesse ki a jogosan járó kártérítéseket. Jó konkrét példa erre a Generali biztosító, amely ahelyett, hogy 2012 július 29.-én bekövetkezett vihar utáni káreseteket rendezte volna új típusú trükkökkel bújik ki alóla. A konrét példában szereplő épület esetében ahol a káresemény beázás megtörtént. Az épület tulajdonosát a biztosító a kárbejelentést követően arról tájékoztatta, hogy utólag visszamenőlegesen felmondja a szerződést és visszautalja az utolsó befizetett érvényes negyedév díját!

Igen ezt ma Magyarországon egy biztosító olyan komolyabb cég is, mint a Generali-Providencia Biztosító is megteszi. Jó hírnév? Etikus cselekedet? Ilyet sajnos egyetlen biztosítótól sem lehet manapság elvárni. Így csak azt tudjuk tanácsolni, hogy mindenki részletesen olvassa el a biztosítási szerződés apróbetűs részeit és az Általános Szerződési feltételeket is és ha mindezeken túl van azt a saját ügyvédjével is értelmezte és lát benne előnyös részt akkor és csak akkor kössön bármilyen célra biztosítást.

Azonban el kell mondanunk azt is, hogy sajnos a körültekintés sem garancia, hiszen jól példázza ezt a Generali amely képes volt arra, hogy utolagosan mondja fel a szerződést így kibújva a káresemény enyhítése alól.

Egyszóval nem érdemes sok esetben biztosítást kötni, hiszen ha már olyan biztosítók is megengedik maguknak az etikátlan lépéseket mint a Generali, akkor melyik biztosítóban bizzon meg az ember?