Méhkeréki innovatív iskolafejlesztés uniós segítséggel

2015 | 01 | 26.
KLEBELSBERG INTÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT

SAJTÓKÖZLEMÉNY

MÉHKERÉKI INNOVATÍV ISKOLAFEJLESZTÉS UNIÓS SEGÍTSÉGGEL

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ 65.833.576 Ft uniós támogatásban részesült, mely segítségével a méhkeréki általános iskolások oktatási körülményei javulhattak.

Az alap- és középfokú oktatási intézmények fejlesztési lehetősége 2012-ben került kihirdetésre. A TÁMOP-3.1.4-12/1,2 konstrukciók elsősorban a mindennapos testnevelés, az egészséges életmód, a korszerű taneszközök használatának és az újszerű tanártovábbképzések fontosságát hirdették. Az akkor még méhkeréki Kétnyelvű Általános Iskola és Óvoda sikeres pályázaton keresztül vált jogosulttá a fejlesztésre, mely projektet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ valósíthatott meg.

2013-2014-ben számos, a gyermekek megfelelő fejlődését támogató programsorozat, illetve a pedagógusok szakmai tudását frissítő képzés valósult meg, így a jövőben a méhkeréki gyerekek a legújabb módszertanoknak megfelelően tanulhatnak az iskolában.

A fejlesztés során az iskola tanulói több alkalommal is lehetőséget kaptak, hogy térítésmentesen vegyenek részt sport-, nyelvi- és ökotáborokban. A tantestület egészségnapok, szakkörök és a mindennapos testnevelési sorozat segítségével tudatosították a gyerekekben az egészséges életmód és a rendszeres sportolás jelentőségét. A projektben román nyelvi programok is helyet kaptak, ezzel erősítve a hagyományőrzést. A beszerzésnek köszönhetően új testnevelési, informatikai, kísérleti és szemléltető eszközökkel gazdagodott az intézmény.

Az iskola vezetése és a fenntartó intézmény a jövőben is nagy figyelmet fordít a kínálkozó fejlesztési lehetőségek feltérképezésére, hogy a méhkeréki gyerekek megfelelő színvonalon, megfelelő körülmények között nevelkedhessenek

A projekt bruttó összköltsége: 65.833.576 Ft

Megvalósítási időszak: 2013.02.01-2015.01.31.