Lélekápolás és tehetséggondozás már az óvodában

Gyerek-szülő-óvodapedagógus kapcsolatra épülő, a gyermeki értékeket, személyiséget erősítő óvodafejlesztési program indul több kistelepülésen. A Csolnok és Környéke Közoktatási Intézményfenntartó Társulás 100 százalékos, több mint 66 millió forintos támogatást nyert erre a Magyar Államtól és az Európai Uniótól.

Egész évben tart „A jövő óvodája, az óvoda jövője - Óvodafejlesztés a Csolnok és Környéke Közoktatási Intézményfenntartó Társulás óvodáiban” nevű projekt.
A Csolnok és Környéke Közoktatási Intézményfenntartó Társulás célja, hogy a térség hat óvodájában – Annavölgyben, Dágon, Sárisápon, Únyban és Csolnokon – 286 gyerek vegyen részt a programban, bevonva a családi napokon a szülőket, nagyszülőket is. A projekt része a pedagógusképzés is, amelynek révén az ovisok még szakszerűbb nevelésben részesülhetnek.
A társulás igyekszik elébe menni a változásoknak, és az új köznevelési törvény szellemének megfelelően felkészíteni a pedagógusokat. Így például a képzéseken hangsúlyos lesz a tehetséggondozás, a lelki egészség ápolása, gondozása, valamint a mindennapos sport. Emellett a támogatásból több helyszínen tornaszobát alakítanak ki és fejlesztik az óvodaudvart, rengeteg játékot, bútort, eszközt vásárolnak a gyerekek számára.
A nevelési körülmények eddig is magas színvonalúak voltak a pénzügyi lehetőségekhez képest, azonban ez a projekt segít abban, hogy még korszerűbb játékok, felszerelések jussanak az óvodákba, és az elhasználódó bútorokat újakra cseréljék.