Gyermek képviselőtestület alakult Gyenesdiáson

Gyermek képviselőtestület kezdte meg munkáját április végén Gyenesdiáson, a nyugat-balatoni üdülőfaluban. Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere közös munkára invitálta a helyi iskola tanulóit annak érdekében, hogy a családbarát üdülőfalu még inkább azonosuljon a gyermekek igényeivel. A több díjjal is rendelkező családbarát önkormányzat a gyerekképviselőkkel együttműködve készül új fejlesztések megvalósítására.

Gál Lajos gyenesdiási polgármester április végén első ízben fogadta a vállalkozó kedvű helyi gyermekeket a Polgármesteri Hivatal Képviselőtestületi termében, hogy közösen indítsák el a gyerekképviselők részvételét a település életének formálásában. Az együttműködés célja, hogy a gyermekek tevékenyen részt vehessenek a település alakításában, és hogy a nagyközség vezetése a legautentikusabb forrásból ismerje meg a gyermekek elképzeléseit – maguktól a gyerekektől. Az elképzelés szerint a gyerekbarát település idegenforgalmi szezonra való felkészülésébe a helyi gyermekeket minden tavasszal bevonnák.
Az első találkozó alkalmával az ismerkedés után a polgármester bemutatta a gyermekeknek a település vezetésének feladatait és a döntések meghozatalának folyamatát. A frissen megalakult gyerekképviselő-testület megegyezett a polgármesterrel abban, hogy első közös programként biciklis bejárást tartanak a településen, melynek keretében szemügyre veszik és döntenek az esetleges fejlesztési tervekről.
Gyenesdiás település vezetése nyitott a helyi gyerekek elképzeléseire és örömmel fogadja, hogy aktívan részt kívánnak venni saját életterük alakításában. Egyetértés van az Önkormányzat és a helyi Turisztikai Egyesület között abban, hogy ha a helyi gyermekek igényeinek figyelembevételével fejlődik a település, úgy azzal az ide érkező nyaraló családok részére is vonzóbb üdülőhelyet lehet kialakítani. A családbarát szemléletmód számos elismerést és eredményt hozott a település számára: 2011-ben Családbarát Önkormányzat és Legjobb Zalai Nyaralóhely, 2010 és 2011-ben a Balaton legjobb 2012-ben pedig második legjobb strandja díjakat nyerte el Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton üdülőfaluja.

free submit link    tanfolyam, képzés, tanfolyamkereső adsl díjak, adsl árak, sebességteszt, adsl kereső, szélessáv   
Kiadja: Eduwork.hu Kft.

tanfolyam | SEO