Kreatív magyar ötletek a közösségi oldalakon

Valóban megváltoztatja az ajándékozási szokásokat a közösségi média? A social media kétségtelen, hogy a 2010-es év legnagyobb durranása, óriási térhódítás, különböző alkalmazások, azonban kevés olyat látni, amelyeknek valódi haszna lenne. Úgy tűnik azonban, hogy megint egy magyar ötlet indíthat el egy új látásmódot és felfogást az interneten.

Arra gondoltunk, hogy miért ne adhatnánk össze a közösségi oldalakat használó sok ezer ember tudását – kezdi a történetet Nagy Dávid, a Presentilo alkalmazás és a hozzá kapcsolódó ajándékozási portál ötletgazdája.

A Facebook-on és az iwiw-en is immár elérhető algoritmus összefésüli azt, hogy a felhasználó milyen érdeklődési területeket jelölt meg, tehát mire vágyik, mit szeretne, azzal, mit gondolnak az ismerősei, vajon mire is kíváncsi. A program megalkotásával igyekeztünk összehozni a keresletet és a kínálatot a valódi, ismerősöktől származó információkkal – magyarázza Nagy Dávid a Presentilo működési elvét. A felhasználóktól máris rengeteg visszajelzést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy mennyire kreatív a program, hiszen olyan ajándékötleteket dobott föl, amelyekre nem is gondoltak. Volt olyan eset, hogy valaki bejelölte, szereti az állatokat, neki kiadta a rendszer ötletként a takarító robotot is, mert az remekül felszedi a szőrt a lakásban. Tágabb körből válogat az alkalmazás, mint amit feltételeznek a felhasználók – teszi hozzá az ötletgazda.

Valóban, a nézelődést és a böngészést szórakozással ötvözi a program, hiszen egy online kívánságlista megalkotása a cél. Így nem merülnek az aprócska vágyak sem feledésbe, és a barátoknak is könnyebb dolguk van az ajándékozáskor.