Borvidék-adatbázist épít a megújult Borászportál

Nagyszabású vállalkozásba kezdett a Borászportál, amely immár hat éve áll a borkedvelők szolgálatában. Magyarország egyik leglátogatottabb boros magazinja nem csak külsőleg, hanem tartalmi elemekben is megújult, és új borvidéki adatbázis felépítését indította el.

A magazin követve a korszellemet egyre inkább nyit a multimédia, és a közösségi kommunikáció felé. A szerkesztők egyre több videós tartalmat ígérnek, amelyekben igyekeznek minél több borászt, szakértőt és borisszát megszólaltatni. A Borászportál olvasói a jövőben egy honlapcsalád felhasználói lehetnek, hiszen a videós platformon kívül hamarosan indul a szerkesztőség blogja, amelyet az ajánlók, a legfrissebb élmények mellett az egyedi, lazább hangvételű írások, esetleg publicisztikák miatt lesz érdemes olvasni – mondta Knap Gábor, a Borászportál online portálmenedzsere.

A magazin ezentúl erőteljesebben van jelen a Facebookon és az IWIW-en is, ahol belső információkon, és nyereményjátékokon kívül interaktív borklubot működtet, az olvasók ott is megoszthatják egymással a tapasztalatikat.

Folyamatosan bővül a weboldal Borlexikonja és a szőlő és borfajta leírások, a szerkesztők – a magyarországi borvidékek leírása után – folyamatosan dolgoznak azon is, hogy a leghíresebb külföldi borvidékek ismertetése is helyet kapjon az oldalon.

A megújulás része, hogy egy nagyszabású vállalkozás első lépését is megtettük – mondja Hradszki Róbert, a Borászportál főszerkesztője: új borvidéki adatbázis felépítését indítottuk el, amely hasznos információkat adhat egy-egy bortúrához. Az épülő adatbázisban a pincészetek és szálláshelyek bemutatkozása tartalmazza elérhetőségüket, egy színvonalas fotógalériát, Google térképet és sok érdekes információt egy élménygazdag bortúra megszervezéséhez.

További információk:
Knap Gábor